TESTIMONIALS

Wil Boots - Een blijvertje!
Vanuit een eerdere relatie rekende ik Perry Sprado tot mijn netwerk. Uiteraard wist ik al lang van zijn grote passie en zijn lastige weg deze passie na te streven. Immers kennis en kunde is onontbeerlijk bij de concepten die Perry vanuit zijn passie van plan was te lanceren. Maar daarnaast uiteraard natuurlijk de passie en het vertrouwen in zijn eigen kunnen. Niet lang nadat Perry mij meldde dat hij klaar was voor een commercieel getinte basis training "zakelijk flirten" zijn wij met ons MT/accountmanagers 2 dagen intensief met hem en elkaar aan de slag gegaan. Het was een van Perry's eerste vuurdopen en ik moet eerlijk bekennen dat het mijn stoutste verwachting overtrof: Hij pakte de koe praktisch, eerlijk en oprecht maar stevig bij de horens en gaf ons na 2 heftige dagen het overtuigende gevoel van zakelijke eigenwaarde en vele kapstokken om alle terugwerpingen om te zetten in koopsignalen. Daarnaast versterkte hij onze interne kracht door op individuele vragen en problemen in te gaan en die op een hele positieve manier te bespreken.

Wij hebben daar als organisatie heel veel aan gehad en nu nog omdat Perry ook voor een aantal van onze medewerkers op hun verzoek coach trajecten verzorgd. Het is knap om te ervaren hoe Perry zich als beginnend coach vol aanvankelijke onzekerheden inmiddels een vast baken voor ons bedrijf is verwoorden. Daarnaast is zijn innovatieve kracht voor ons een inspiratiebron. Perry Sprado is dus voor ons een blijvertje!

Aat van Beers - Houdt de zaag scherp!
Als succesvol manager en eigenaar van een aantal bedrijven viel het mij op dat er bij mij een verslapping, noem het verzadiging, plaats vond. Verder is mijn leven aan 'de top', een leven met betrekkelijk weinig tegenspraak. Deze tegenspraak heb ik nodig om scherp te blijven. Het gebrek hieraan is er mede de oorzaak van dat de genoemde verzadiging is opgetreden. Perry Sprado, die ik heb ontmoet via het zakenleven, is zo iemand die mij wel de benodigde tegenspraak zal geven. Door zijn intelligentie en scherpte houdt hij mij wakker. Op basis van zijn ruime praktische ervaring geeft hij zaken aan die direct toepasbaar zijn in de dagelijkse praktijk. Ook voegt hij een extra dimensie toe omdat hij je op een geheel andere wijze naar zaken laat kijken. Als manager sta je hier niet altijd bij stil of wil je hier niet bij stil staan. Het gaat wat ver om alle lof aan Perry Sprado toe te schrijven maar ik heb wel meer plezier in mijn werk gekregen, heb mijn scherpte terug gevonden en ben dientengevolge aan een succesvolle zakelijke periode bezig. Ik heb dan ook besloten om een langdurige relatie met Perry Sprado en Just Be aan te gaan. Meerdere leden van mijn managementteam delen mijn ervaringen inmiddels.

Hans Diekema - Verfrissend en anders!
Als DGA van Vios Houttechniek ken ik Perry Sprado al vele jaren als zakelijk partner. Een partner die deals probeert te sluiten waarbij de intermenselijke relaties een belangrijke issue zijn. Zakelijke contacten anno 2007 zijn anders dan vroeger door de komst van internet en email. Toch blijkt gelukkig dat dit slechts hulpmiddelen zijn en we, zeker in de bouwbranche, behoefte hebben en houden aan het sluiten van deals door persoonlijk contact.
 
Onlangs hebben we met ons team van verkopers en bedrijfsbureau een training “Succes door effectieve communicatie” gedaan. Het aardige van deze training is dat we geleerd hebben op een andere wijze naar onze medemens en onszelf te kijken. Het zakelijk flirten is hierbij ruimschoots aan bod gekomen. Ook aspecten als succes en geluk zijn keuzes blijken een eye-opener. Zeker verfrissend en anders dan de gebruikelijke verkooptrainingen!
 
Mede naar aanleiding van deze doe-training hebben we, mede op verzoek van een aantal medewerkers, met Perry een individueel coachingstraject opgezet. Het feit dat zij hierdoor lekkerder in hun vel komen te zitten laat hen zowel privé als zakelijk beter functioneren. In juni hebben we een terugkombijeenkomst georganiseerd, waarbij we met het gehele team onder leiding van Perry Sprado in de duinen van Schoorl gaan werken aan teambuilding en evaluatie. Ik verheug me er nu al op! Hans Diekema, DGA Vios Houttechniek

Rob Krijt - Uniek maatwerk
Perry Sprado heb ik een aantal jaren terug zakelijk leren kennen. Behalve goede zakelijke afspraken hebben wij een inspirerend vriendschappelijk contact opgebouwd. Toen Perry mij vertelde over zijn doel, visie en missie met Just Be, sprak mij dit meteen aan. Zelf ben ik Algemeen directeur van Krijt & Zonen BV (aannnemer van betonijzervlechtwerk) en vader van 3 zonen die alledrie werkzaam zijn in dit bedrijf. Er zal een tijd komen dat ik niet meer op de voorgrond van ons bedrijf sta en mijn drie jongens een nieuwe invulling aan het management moeten geven. Om dit in goede banen te leiden heb ik Perry als Personal/Mental Coach voor de lange termijn ingeschakeld. Het is voor mij als vader leuk te zien hoe de jongens een persoonlijke groei doormaken en van daaruit zakelijk ook steeds beter met onverwachte omstandigheden om leren gaan. Het zijn 3 jongens met heel verschillende eigenschappen en kwaliteiten, maar Perry weet ieder van hun op unieke wijze te prikkelen. Daar is een groot inzicht voor nodig. Perry en ik hebben een coachingstraject voor de lange termijn afgesproken. Zodra er voldoende individueel bij de jongens is neergezet gaan we door om een sterk samenwerkend management te ontwikkelen. We hebben het hier over een stuk maatwerk waar Perry met zijn kennis, visie en inspiratie een belangrijke bijdrage aan kan leveren.

Eric van Lingen – Constante factor
Zakelijk ken ik Perry Sprado al jaren en door de jaren heen hebben wij, voor beide partijen, heel wat winnende deals afgesloten. Ik heb Perry in die episode leren kennen als een uitgebalanceerde, vlot door het leven gaande persoon die het menselijk contact hoog in het vaandel heeft staan. 

Just Be, in de persoon van Perry, heeft er toe bijgedragen dat ik 
als manager van Steencentrum-Utrecht B.V. veel beter kan omgaan met situaties welke ik voorheen als negatief bestempelde. Met andere woorden die mij nogal eens van mijn stuk brachten. Door wat vaker voor de spiegel te gaan staan en de confrontatie met jezelf aan te gaan leer je anders na te denken en als zodanig effectiever in te spelen op situaties op de werkvloer. Dus door uiteindelijk meer in balans te zijn of beter; een constante factor te zijn, worden ikzelf en veel mensen in mijn omgeving daar beter van.

Just Be, dat zouden meer mensen moeten doen !

Edgar Veenman - Resultaat gegarandeerd
Tijdens het zaken doen liep ik nog weleens tegen een aantal blokkades en overtuigingen aan waarvan ik de oorsprong niet kon herleiden en deze maar voor lief nam. Ik besprak dit soort zaken weleens met bevriende relaties. Via zo’n relatie heb ik Perry leren kennen. Wij zijn begonnen met een coachingstraject waarbij Perry binnen enkele bijeenkomsten al de vinger op de zere plek wist te leggen. De begeleiding van Perry heeft ervoor gezorgd dat ik minder gejaagd en meer gestructureerd bezig ben en heeft geholpen bij het maken van een belangrijke strategische keuze voor de toekomst van mijn organisatie. 

Omdat mijn ervaringen met Perry zo goed zijn geweest heb ik besloten voor 2009 een traject in te zetten voor ons vaste team van jonge enthousiaste mensen, met als doel oplossingsgericht denken. We hebben een erg leerzame en leuke bijeenkomst gehad met daarin uiteraard een stuk teambuilding in de natuur. Ik kan niet anders zeggen dan dat ik positieve reacties heb ontvangen van mijn mensen. Daarnaast merk ik ook een veranderde houding die meer proactief is. 

Zowel individueel als in groepsverband, Just Be zorgt voor resultaat.

Johan van Rozendaal - Fantastische mogelijkheden
Succes is afhankelijk van veel factoren. In coaching en training is het natuurlijk belangrijk dat er een goed programma bestaat, de inhoud. Daarin biedt Just Be fantastische mogelijkheden. Enerzijds zeer eigentijds wat al blijkt uit de namen als “Succes Flirt” en “Pepper up your ass”. Anderzijds inhoudelijk gewoon goed; gevarieerd, boeiend, prikkelend en vooral inspirerend.

Maar naast de inhoud gaat het bij mij vooral om Perry. Wij hebben bij Berkvens in de loop der jaren veel geïnvesteerd in het trainen van onze mensen. Voor ons is de trainer zelf een van de belangrijkste factoren. Als hij of zij goed is weten we na jaren nog steeds wat het ons heeft gebracht. Uiteindelijk moeten nieuwe invloeden tijdens een training zorgen voor andere vaardigheden die een natuurlijk onderdeel worden van je functioneren.

Perry weet als geen ander hoe je iemand dusdanig kunt inspireren, dat de verandering uiteindelijk wordt geborgd in je zakelijk doen en laten.